-
Planificare inteligentă a unei bucătării în L
Unul dintre aspectele esențiale ale amenajării unei bucătării în formă de L este modul în care alegem să amplasăm zonele centrale ale bucătăriei și implicit, corpurile de mobilier.
Spre deosebire de o bucătărie în linie, configurația pe două laturi îți oferă un blat de lucru mai generos și mai mult spațiu de depozitare.
Respectă fluxul productiv recomandat în bucătărie:
- Zona 1- păstrarea la rece (frigider)
- Zona 2 – de spălat (chiuvetă, mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe)
- Zona 3 – de pregătire a alimentelor
- Zona 4 – de gătire (plită și hotă)
- Zona 5 – de servire a mesei, care poate fi într-o încăpere alăturată
Luând în considerare fluxul productiv din bucătăria ta, vei putea defini zonele adiacente acestora. Poziționează un coș Jolly lângă plită pentru a avea la îndemână sticlele de ulei și condimentele. Corpul de depozitare pentru tacâmuri și veselă poate fi amplasat lângă mașina de spălat vase pentru o descărcare rapidă a vaselor.
*Tips&Tricks
Pentru un aspect mai aerisit, alege să pui corpurile suspendate pe o singură latură a bucătăriei sau în anumite zone clar definite.
Pentru a rupe linia continuă a corpurilor suspendate, optează pentru o hotă decorativă, creând astfel un centru de interes în bucătărie.
Centrala poate fi mascată pentru un aspect unitar și curat. Masca de centrală nu va avea capac iar accesul la centrală se va face printr-o ușă, respectând astfel normele actuale de siguranță.
Dacă ai o bucătărie mică, alege nuanțe deschise pentru fronturi, pe care le poți pune în evidență accesorizând cu elemente colorate.
-
Cum rezolvăm zona de colț a bucătăriei în L?
Într-o bucătărie în formă de L, fiecare centimetru contează, mai ales dacă vorbim despre o bucătărie mică. Folosește inteligent spațiul disponibil pentru depozitarea ustensilelor, vaselor și a altor accesorii de bucătărie.
În funcție de spațiul avut la dispoziție, zona de colț a bucătăriei în L poate fi gestionată în două moduri: folosind un corp de colț cu sistem în interior sau corp de colț cu rafturi.
Pentru bucătării mici în L, recomandarea consultanților kimor este de a folosi un corp de colț cu rafturi. Astfel, vei putea beneficia la maxim de capacitatea de depozitare a acestuia.
Dacă ești fericitul posesor al unei încăperi generoase și te poți mișca cu ușurință în încăpere, poți opta pentru corpurile de colț cu sistem în locul rafturilor. Sistemele de colț scad capacitatea de depozitare a corpului cu până la 40%, au o limită mai redusă de încărcare și bineînțeles, ai nevoie de spațiu pentru a-l manevra.
-
Maximizarea luminii naturale
Fereastra este amplasată pe unul dintre pereții dedicați mobilierului de bucătăriei? Lasă liber blatul din fața acesteia sau alege să poziționezi o plită cu hotă integrată sau chiuveta.
De ce? Deoarece astfel te vei putea bucura de lumină naturală iar în momentul în care vei găti, nu vei avea un perete în față, ci vei putea să te bucuri de imaginea pe care ți-o oferă fereastra.
Pentru a adăuga un plus de lumină de care să te bucuri seara, poți opta pentru iluminat sub corpurile suspendate sau corpuri de iluminat amplasate direct în tavan deasupra blatului de lucru.
-
Locul de luat masa într-o bucătărie în L
Locul de luat masa care deservește o bucătărie în L poate fi de tipuri diferite: masă cu scaune sau o insulă cu loc de luat masa cu scaune de bar. Poți renunța la amplasarea mesei în bucătărie, dacă ai un spațiu dedicat de tipul dining-ului.
În funcție de tipul mesei, aceasta poate fi poziționată în diferite moduri. Mesele rotunde pot fi așezate în mijlocul încăperii, pe când cele rectangulare își vor găsi cu ușurință locul și lângă un perete. Nu uita să calculezi un spațiu de trecere între masă și mobilierul de bucătărie de minim 100 cm, dimensiune valabilă și pentru zonele de trecere din jurul insulei.
Insula poate fi poziționată în mijlocul încăperii sau amplasată lângă un perete. Calculează o lungime minimă de 60 cm pentru fiecare scaun.
ex: dacă ai două scaune de bar pentru insulă, atunci aceasta va avea o lungime minimă de 120 cm.
Amenajarea unei bucătării în formă de L poate fi o provocare, dar cu o planificare atentă, poți transforma acest spațiu într-un loc funcțional, confortabil ș plăcut. Folosește sfaturile și ideile prezentate mai sus pentru a-ți personaliza propria bucătărie.
Ai un spațiu dificil de amenajat? Consultanții kimor îți stau la dispoziție pentru realizarea unui proiect 3D de mobilier de bucătărie la comandă, care să se potrivească perfect nevoilor și dorințelor tale.
Experiența își spune cuvântul iar consultanții te vor surprinde cu multitudinea de sfaturi și soluții propuse pentru spațiul tău. Nu depune efort să găsești soluția perfectă, deoarece noi suntem la dispoziția ta. Programează acum vizita în magazin!