De ce să alegi o bucătărie în linie? 

Design compact și eficient 

Una dintre cele mai mari avantaje pe care o bucătărie pe un singur perete o are este capacitatea sa de a economisi spațiu. Acest design compact este ideal pentru apartamente mici, garsoniere sau case cu bucătării mai restrânse. Prin alinierea tuturor elementelor pe un singur perete, rămâne mai mult loc pentru restul activităților.  

Facilitarea accesului și a organizării 

O bucătărie în linie oferă un acces facil la toate zonele de lucru. Fiecare aparat și suprafață este la îndemână, ceea ce face procesul de gătit mai rapid și mai eficient. Organizarea este simplificată, deoarece toate ustensilele și ingredientele sunt plasate într-o singură linie, facilitând găsirea și utilizarea acestora. 

Aspect clasic sau modern, dar ordonat 

Estetica unei bucătării în linie este adesea simplă, fără extrem de multe elemente decorative, pentru a nu încărca vizual spațiul. 

Poși opta pentru orice stil de amenajare, clasic, modern sau minimalist, atâta timp cât fiecare element din bucătărie este bine definit. Nu încărca blatul de lucru cu obiecte decorative, deoarece ăntr-o bucătărie în linie, acesta este cel mai important. 

bucatarie in linie

Planificarea și amenajarea unei bucătării în linie  

Etape esențiale pentru un design optim 

Începe prin a măsura spațiul disponibil și a planifica aranjamentul bucătăriei tale în linie. Este esențial să păstrezi un echilibru între chiuvetă, aragaz și frigider, cunoscut ca „triunghiul de lucru”, pentru a asigura o funcționalitate optimă. Poziționarea corectă a acestor elemente va facilita fluxul de lucru în bucătărie.  

Ține cont de spațiul dintre chiuvetă și plită, deoarece acesta va fi principalul loc unde vei pregăti mâncarea. Îți recomandăm o lungime de minim 90 de cm. 

Aparatele de blat pot fi amplasate în zona de colț a blatului de lucru, lăsând astfel liberă zona de gătit. 

Un consultant kimor te poate ajuta cu proiectarea 3D a planului tău de bucătărie, odată ce îi oferi dimensiunile spațiului în care urmează să îți amenajezi bucătăria. 

Tipuri de corpuri și a accesorii 

Creează un inventar foarte clar a corpurilor necesare în bucătărie (ex. sertar tacămuri, sertar vase gătit, mască de chiuvetă) și a obiectelor pe care dorești să le depozitezi în fiecare dintre dulapuri sau sertare (ex.zona de cămară, zonă de pahare, zonă produse curățenie). Keep it simple! 

Dulapurile de bucătărie personalizate, cu sisteme în interior, pot maximiza spațiul de depozitare. Aruncă o privire peste accesoriile și sistemele noastre, care te pot ajuta să îți organizezi perfect spațiul, astfel încât, să ai loc pentru toate ustensilele și obiectele din bucătărie: https://kimor.ro/accesorii-bucatarie/

Exploatarea spațiului vertical  

Într-o bucătărie în linie, spațiul vertical este extrem de valoros. Dacă simți nevoie unui spațiu de depozitare suplimentar, poți opta pentru dulapuri până în tavan. Bucătăria în linie este configurația ideală și cu estetica cea mai bună pentru corpurile suprasuspendate. 

Poți opta și pentru polițele deschise, care pot fi folosite pentru a expune obiecte sau ustensilele de bucătărie utilizate frecvent. 

Importanța iluminării 

Iluminatul este crucial în orice bucătărie, iar într-o bucătărie în linie, acesta poate face o mare diferență. Asigură-te că ai suficientă lumină de lucru deasupra blatului de bucătărie și ia în considerare iluminatul sub corpurile suspendate pentru a reduce umbrele și a crea un mediu de lucru luminos și plăcut. La kimor, ai diferite variante de iluminat sub blat: https://kimor.ro/accesorii-bucatarie/filtre/din/accesorii-iluminat/ . 

bucătărie pe un singur perete

Sfaturi și trucuri pentru optimizarea unei bucătării în linie 

Organizare eficientă 

Fii creativ cu organizarea spațiului de depozitare. Utilizează coșuri, separatoare dedicate și rafturi pentru a menține totul în ordine. O bucătărie bine organizată nu doar că arată mai bine, dar este și mai ușor de utilizat. 

Elemente decorative și funcționale 

Chiar dacă bucătăria ta în linie este mai mică, nu trebuie să renunți la stil. Adaugă elemente decorative, cum ar fi plante, vase colorate sau tablouri, pentru a-i oferi personalitate și a crea un spațiu plăcut și primitor.

Investiții în aparate multifuncționale 

Aparatele multifuncționale, cum ar fi un cuptor cu microunde combinat cu un cuptor convențional, pot economisi spațiu și pot adăuga funcționalitate suplimentară bucătăriei tale. Alege aparate compacte care să se potrivească perfect în designul tău liniar.

Un alt exemplu bun de electrocasnice care salvează mult din spațiu este plita cu hotă integrată. Această opțiune reprezintă o tehnologie de ultimă generație deoarece are un sistem de ventilare încorporat în suprafața de gătit. Astfel, nu ai nevoie de o hotă separată deoarece electrocasnicele de acest tip combină inducția cu ventilația într-un singur loc.

bucatarie liniara

O bucătărie în linie este soluția perfectă pentru cei care doresc un design eficient și elegant, fără a compromite funcționalitatea. Prin planificare atentă, utilizarea inteligentă a spațiului și alegerea elementelor potrivite, poți crea o bucătărie care să îți satisfacă toate nevoile și să arate minunat. Indiferent de dimensiunea spațiului tău, o bucătărie pe un singur perete poate transforma modul în care gătești și te bucuri de timpul petrecut în bucătărie. Începe acum proiectul tău de amenajare cu echipa kimor și descoperă beneficiile pe care ți le oferim!