Tipuri de baterii 

Monocomandă, comandă dublă sau senzor? 

Bateriile de chiuvetă pot avea un singur robinet (monocomandă) sau două robinete separate pentru apa rece și caldă (dublă comandă). Bateriile cu un singur robinet sunt mai practice și mai economice deoarece permit reglarea rapidă și precisă a temperaturii și debitului apei. Bateriile cu două robinete sunt mai clasice și mai elegante, dar necesită mai mult timp și atenție pentru a obține temperatura dorită. Există și baterii cu senzor, care se activează prin atingere sau mișcare, fără a fi nevoie de mânere.  

 

Tipul de tijă/ pipă 

Bateriile de chiuvetă pot avea tijă/ pipă dreaptă sau curbată (gât de lebădă). Tija dreaptă este mai simplă și mai discretă, dar oferă un spațiu mai mic între tijă și chiuvetă. Tija curbată este mai elegantă și mai funcțională, deoarece permite umplerea ușoară a vaselor mari sau a galeților.  

Când alegi o baterie de bucătărie, trebuie să ții cont și de tipul de pipă pe care îl are. Pipa este partea bateriei prin care curge apa în chiuvetă. Există mai multe tipuri de pipe, care au avantaje și dezavantaje diferite. Iată câteva dintre ele: 

  • Pipa fixă – este cea mai simplă și mai tradițională pipă, care nu se poate roti sau trage. Este potrivită pentru chiuvetele mici sau pentru cei care nu au nevoie de multă flexibilitate la spălat. 
  • Pipa mobilă – este o pipă care se poate roti spre stânga sau spre dreapta, în funcție de nevoile tale. Este utilă pentru chiuvetele mari sau pentru spălarea unor vase voluminoase. 
  • Furtun retractabil – este o pipă care se poate extinde și retrage, ca un duș. Te ajută să clătești mai ușor și mai eficient vasele, indiferent de dimensiunea sau forma lor. Furtunul revine automat în poziția inițială după folosire. În plus, pentru a umple o oală cu apă, o poți așeza direct pe blat. 
  • Unele baterii au și o tijă extensibilă, care funcționează ca un duș, dar se poate roti în orice direcție. Aceasta îți oferă cea mai mare libertate de mișcare și acoperire a chiuvetei. 

 

Tipuri de finisaje  

Bateriile de chiuvetă pot avea diferite finisaje, cum ar fi cromat, mat, satinat, colorat etc. Alegerea finisajului depinde de gusturile tale personale, dar și de rezistența la uzură și la pete. Finisajele cromate sunt cele mai populare și mai ușor de întreținut, dar se pot zgâria sau păta ușor. Finisajele mate sau colorate sunt mai originale și mai moderne, dar necesită o curățare mai atentă. 

 

Cum să alegi bateria perfectă pentru chiuveta ta? 

Dimensiunea bateriei depinde de înălțimea și lungimea pipei care influențează cât de ușor poți spăla vasele și cât de mult stropești. Înălțimea pipei trebuie să fie suficientă pentru a permite spălarea unor vase mari, dar nu prea mare, pentru a evita stropirea atunci când apa vine cu presiune. Lungimea pipei trebuie să fie potrivită pentru ca apa să cadă în centrul chiuvetei sau aproape de el. Pentru a alege dimensiunea corectă, trebuie să ții cont de tipul și adâncimea chiuvetei.  

Prețul este un alt aspect de luat în seamă atunci când alegi o baterie pentru bucătărie, în funcție de bugetul tău și de răspunsurile la întrebările anterioare. Când cumperi o baterie pentru bucătărie, nu uita că faci o investiție pe termen lung, care îți va crește confortul și calitatea vieții. O baterie bună poate rezista până la zece ani, dacă este întreținută corespunzător. 

 

Concluzie

Când dorești să achiziționezi ceva nou pentru casa ta, uneori poți să te bazezi doar pe poze, dar alteori e mai bine să vezi produsul în realitate, să îi simți textura și calitatea. Acesta este și cazul bateriei pentru chiuvetă, care este o piesă importantă pentru bucătăria ta. De aceea, te invităm să ne vizitezi în magazinele Kimor, unde vei găsi o gamă variată de baterii pentru bucătărie, de la cele mai simple la cele mai sofisticate. Vei putea să le testezi și să le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine cu stilul și nevoile tale.  

Pentru a-ți face bucătăria mai frumoasă și mai funcțională, ai nevoie de o baterie potrivită pentru chiuveta ta. De aceea, îți oferim o gamă largă de baterii pentru chiuvetă, care se disting prin design, material și culoare. Poți alege din modele clasice sau moderne, din inox, ceramică sau granit, în culori neutre sau vii. Indiferent de preferințele și nevoile tale, vei găsi bateria ideală pentru bucătăria ta. 

Nu uita că o baterie bună îți poate face viața mai ușoară și mai plăcută în bucătărie. Te așteptăm în magazine, unde vei găsi bateria perfectă pentru noua ta bucătărie marca kimor.