Toate sunt electrice

Dacă ești pasionat de tehnologie și eficiență, atunci cuptoarele electrice de la Kimor sunt pentru tine. Acestea îți oferă o gătire rapidă, uniformă și precisă, fără a consuma multă energie sau a polua mediul. În plus, cuptoarele electrice de la Kimor au funcția de autocurățare, care îți economisește timp și efort în bucătărie. Alege un cuptor electric incorporabil de la Kimor și bucură-te de avantajele tehnologiei moderne în viitoarea ta bucătărie.

Dimensiuni

Cuptoarele incorporabile pe care le comercializăm au două înălțimi standard: 60 cm și 45 cm. Dimensiunea de 60 cm este cea mai frecventă și cea mai potrivită pentru majoritatea bucătăriilor, deoarece oferă un volum generos de gătit, între 50 și 70 de litri. Dimensiunea de 45 cm este mai mică și mai compactă, având un volum de gătit între 30 și 40 de litri. Această dimensiune este recomandată pentru bucătăriile mici sau pentru cei care nu au nevoie de un cuptor foarte mare.

 

Instalație electrică la capacitate

Pentru a folosi cuptoarele noastre electrice, ai nevoie de o instalație electrică adecvată, care să suporte puterea consumată de acestea. Puterea variază în funcție de modelul și dimensiunea cuptorului, dar în general se situează între 2 și 4 kW. Astfel, este recomandat să ai un circuit separat pentru cuptor, protejat cu siguranțe automate sau diferențiale adecvate. De asemenea, este important să folosești prize și cabluri corespunzătoare standardelor europene.

 

Cuptoare multifuncționale

Un alt aspect important al cuptoarelor noastre este că sunt multifuncționale, adică au mai multe moduri de gătire disponibile. De exemplu, poți alege între funcția de coacere tradițională, cea de coacere ventilată (denumită și convecție), cea de grill sau cea de dezghețare. Fiecare funcție are avantajele ei în funcție de tipul de mâncare pe care vrei să îl prepari. De exemplu, coacerea tradițională este ideală pentru prăjituri și pâine, coacerea ventilată este potrivită pentru fripturi și legume, grill-ul este excelent pentru rumenirea suprafeței alimentelor, iar dezghețarea este utilă pentru decongelarea rapidă a produselor congelate.

 

Autocurățare

Un aspect demn de menționat este cel al autocurățării, o funcție foarte practică și apreciată de clienții noștri. Autocurățarea înseamnă că nu trebuie să îți faci griji pentru curățarea manuală a cuptorului după fiecare utilizare, deoarece acesta se curăță singur prin intermediul unor sisteme speciale. Cuptoarele din oferta noastră oferă diverse tipuri de autocurățare, care îți permite să cureți cuptorul fără efort și fără a utiliza produse chimice agresive.

  • Autocurățarea pirolitică: presupune încălzirea cuptorului la o temperatură foarte înaltă, de până la 400 de grade Celsius, care transformă orice murdărie în cenușă, care poate fi apoi ștearsă cu o lavetă umedă. Acest tip de autocurățare este foarte eficientă, dar și consumator de energie electrică.
  • Autocurățarea catalitică (EcoClean): se bazează pe un strat special de email sau un material ceramic care acoperă pereții interiori ai cuptorului și care absoarbe grăsimea și resturile alimentare pe măsură ce se gătește. Acest strat se activează la temperaturi normale de gătire, fără a necesita un ciclu separat de curățare. Acest tip de autocurățare este mai economic, dar și mai puțin eficace decât cel pirolitic, dar nu este disponibil pentru toate modelele de cuptoare incorporabile.
  • Autocurățarea cu abur: folosește apă și căldură pentru a înmuia și îndepărta murdăria de pe pereții cuptorului. Se adaugă apă într-o tavă specială sau într-un recipient incorporat și se pornește un program scurt de curățare cu abur. Acest tip de autocurățare este ecologic și ușor de folosit, dar nu elimină complet petele foarte dificile.

 

Funcții speciale și opțiuni

Atunci când vrei să alegi un cuptor incorporabil, te confrunți cu o mulțime de opțiuni și funcții care pot face alegerea mai dificilă sau mai costisitoare. În continuare îți prezentăm câteva dintre cele mai interesante și utile caracteristici pe care le poți găsi la cuptoarele incorporabile moderne.

  • Șinele telescopice. Acestea sunt șine metalice care permit scoaterea și introducerea tăvilor sau grătarelor din cuptor fără a le atinge. Astfel scade riscul de a te arde sau de a vărsa conținutul tăvilor. Șinele telescopice fac utilizarea cuptorului mai simplă și mai sigură, mai ales când gătești preparate grele sau voluminoase. Șinele telescopice pot fi parțiale sau complete, în funcție de gradul de extragere pe care îl oferă. Unele modele de cuptoare au șine telescopice integrate, altele permit instalarea lor ulterioară ca un accesoriu opțional.
  • Funcția de gătire cu aburi. Aceasta este o funcție care folosește aburul pentru a găti alimentele în mod delicat și sănătos, păstrându-le suculența, aroma și valorile nutritive. Aburul poate fi generat prin adăugarea de apă într-o tavă specială sau într-un rezervor încorporat, sau prin injectarea directă de abur în cavitatea cuptorului. Funcția de gătire cu aburi poate fi folosită singură sau combinată cu alte moduri de încălzire, cum ar fi aerul cald sau grătarul. Cu ajutorul acestei funcții, puteți prepara legume, carne, pește, orez, paste, deserturi și chiar pâine sau pizza.
  • Funcția de microunde este o funcție care folosește microundele pentru a încălzi rapid alimentele sau pentru a le dezgheța. Această funcție este foarte utilă atunci când doriți să economisiți timp sau să reîncălziți mâncarea rămasă. Unele modele de cuptoare incorporabile au doar funcția de microunde clasică, altele au și funcții combinate cu microunde și alte moduri de încălzire.

Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile speciale sau opțiunile pe care le oferă cuptoarele incorporabile, care pot mări prețul acestora, dar și calitatea și confortul la gătit. Desigur, există și celelalte caracteristici enumerate mai sus, pe care le poți lua în considerare atunci când alegi un cuptor incorporabil, cum ar fi capacitatea, consumul energetic, designul sau sistemul de curățare.

 

Poziționarea la nivelul dorit

Unul dintre avantajele majore ale cuptoarelor incorporabile este faptul că acestea pot fi montate la orice înălțime dorită de client, ceea ce le face ideale pentru orice tip de bucătărie. Acest lucru ajută la o utilizare mai ușoară și mai eficientă a cuptorului, deoarece îl poți monta la o înălțime care să fie confortabilă pentru tine. În plus, aceasta flexibilitate în ceea ce privește locul de montare poate ajuta la economisirea spațiului în bucătărie și permite o mai bună organizare a acesteia.

 

Concluzie

Știm că te-am convins să alegi unul dintre cuptoarele noastre incorporabile pentru bucătăria ta.

Te invităm să vizitezi magazinele noastre Kimor pentru a vedea cuptoarele în acțiune și pentru a discuta cu unul dintre consultanții noștri.

La Kimor, suntem mereu alături de clienții noștri și îi ajutăm să își aleagă cele mai bune produse pentru bucătăria lor. Vino în magazinele noastre și lasă-ne să îți transformăm bucătăria într-un spațiu modern și funcțional!