Tipuri de mașini de spălat vase 

Există mai multe tipuri de mașini de spălat vase, clasificate în funcție de dimensiune, capacitate, mod de instalare și design.  

Este important să alegi mașina de spălat vase în funcție de tipul dorit dar și de modul de instalare pentru că acesta influențează aspectul și funcționalitatea bucătăriei tale. 

În funcție de dimensiune și capacitate, următoarele tipuri de mașini de spălat vase se potrivesc excelent in bucătăria ta: 

  • Compacte – sunt mașini de spălat vase de dimensiuni reduse, neincorporabile care pot fi plasate pe blatul de bucătărie. Au o capacitate de 6 seturi de vase și sunt potrivite pentru spații mici sau pentru persoane singure. Au o lățime de 55 cm și o înălțime de 45-60 cm.  
  • Standard – au o lățime de 60 cm și o capacitate de 10-14 seturi de vase. Pot fi independente sau încorporabile în mobilierul de bucătărie. 
  • Slim – au o lățime de 45 cm și o capacitate de 9-10 seturi de vase. Pot fi, de asemenea independente sau încorporabile.  

 

Modul de instalare

În funcție de modul de instalare, există mai multe tipuri de mașini de spălat vase, cum ar fi: 

Independente – pot fi instalate oriunde în casă, atâta timp cât există o conexiune la apă și la canalizare. Au un design exterior care nu necesită încorporarea în mobilierul de bucătărie și o capacitate de 9-15 seturi de vase. Dacă alegi o mașină de spălat vase independentă, trebuie să ai grijă să ai suficient spațiu pentru a o plasa și a o conecta la apă și la canalizare. De asemenea, trebuie să te asiguri că designul exterior al mașinii se potrivește cu restul mobilierului de bucătărie.  

Încorporabile – pot fi instalate sub blatul de bucătărie. Se integrează în mobilierul de bucătărie, fiind mascate complet și oferă un aspect estetic și uniform. 

Semi-încorporabile – pot fi instalate sub blatul de bucătărie. Au un design care se potrivește cu restul mobilierului, dar au panoul de comandă vizibil pe partea superioară. Dacă alegi o mașină de spălat vase semi-încorporabilă, trebuie să te asiguri că panoul de comandă al mașinii este accesibil și nu împiedică deschiderea sau închiderea ușii. 

Fiecare tip de mașină de spălat vase are avantaje și dezavantaje, în funcție de nevoile și preferințele fiecărui utilizator. Pentru a alege cea mai potrivită mașină de spălat vase, este bine să ții cont de factori precum spațiul disponibil, numărul de persoane din gospodărie, bugetul, consumul de apă și energie, funcțiile și programele oferite. 

 

Spălarea manuală vs. Mașina de spălat vase

Consumul de apă al mașinilor de spălat vase depinde de mai mulți factori, cum ar fi capacitatea, programul, tehnologia și designul mașinii. În general, o mașină de spălat vase de uz casnic consumă între 7 și 14 litri de apă per ciclu de spălare. Acest consum este mult mai mic decât cel al spălării manuale a vaselor, care poate ajunge la 70-100 litri de apă caldă și rece. Prin urmare, folosirea unei mașini de spălat vase poate economisi resursele de apă și reduce costurile facturilor. Unele mașini de spălat vase au programe speciale care consumă mai puțină apă, cum ar fi programul Eco sau Auto. Aceste programe pot ajusta temperatura și durata spălării în funcție de gradul de murdărie al vaselor și de gradul de încărcare a mașinii. 

 

Mituri despre mașina de spălat vase? Haide să le lămurim împreună. 

Mașina de spălat vase poate fi aliatul tău ideal, când te confrunți cu grămezi nesfârșite de vase nespălate. Dacă nu ai avut ocazia să folosești o mașină de spălat vase până acum, este normal să ai multe curiozități înainte de a lua o decizie de cumpărare. 

Dacă vrei să afli adevărul despre mașinile de spălat vase și pentru a nu cădea în capcana miturilor privind mașinile de spălat vase, rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și și vei descoperi dacă sunt sau nu adevărate. 

  • Mașina de spălat vase nu este la fel de eficientă ca spălarea manuală a vaselor. Acesta este un mit fals, deoarece mașina de spălat vase folosește apă fierbinte și jeturi puternice care îndepărtează murdăria și grăsimea de pe vase, fără a le zgâria sau deteriora. Vasele tale vor arăta ca noi un timp îndelungat. 
  • În mașina de spălat vase nu încap oalele mari sau alte vase de dimensiuni mari. Acesta este un alt mit fals, deoarece mașina de spălat vase are sertare reglabile în înălțime care permit introducerea vaselor de diferite forme și mărimi ( inclusiv tăvi de cuptor).  
  • Mașina de spălat vase nu curăță bine petele uleioase sau alte murdării greu de îndepărtat. Total fals, deoarece mașina de spălat vase are programe speciale pentru diferite tipuri de murdărie, care folosesc temperaturi și presiuni adecvate pentru a elimina orice urmă de ulei sau grăsime.  
  • Mașina de spălat vase nu este igienică pentru a spăla biberoanele sau alte obiecte pentru copii. Este un aspect neadevărat, deoarece poți alege o mașina de spălat vase cu o funcția suplimentară de sterilizare, care ucide 99,9% dintre bacterii și microorganisme, asigurând o igienizare perfectă a biberoanelor și altor obiecte pentru copii.  
  • Mașina de spălat vase trebuie folosită doar atunci când este plină. Aceasta este o presupunere greșită, deoarece mașina de spălat vase are programe pentru jumătate de încărcătură sau chiar mai puțin, care permit spălarea vaselor în orice moment, fără a risipi apă sau energie electrică.  
  • Mașina de spălat vase nu spală bine paharele sau vasele. La marea majoritate a mașinilor de spălat vase se pot face setări diferite pentru utilizarea de sare sau lichid de clătire în funcție de duritatea apei.  

Mașina de spălat vase este mai eficientă, mai igienică și mai economică decât spălarea manuală a vaselor. Ea poate spăla vase de orice dimensiune, formă și grad de murdărie, inclusiv biberoanele și alte obiecte pentru copii. Ea se potrivește în orice bucătărie, indiferent de spațiul disponibil. Toate acestea sunt adevăruri, nu mituri . 

 

Cum să alegi mașina de spălat vase potrivită pentru tine? 

Alegerea unei mașini de spălat vase potrivite pentru tine poate fi o sarcină dificilă, dar cu câteva sfaturi și informații din partea echipei Kimor, poți lua ceea mai bună decizie. 

Când alegi o mașină de spălat vase, ia în considerare tipul (independentă sau încorporabilă), capacitatea (în funcție de nevoile tale), eficiența energetică, funcțiile și programele ( de ex. cel pentru vase delicate sau curățare intensivă). 

 

Concluzie

Suntem siguri că mașinile noastre de spălat vase îți vor satisface nevoile, așa că te invităm să ne vizitezi în magazinele Kimor. 

Acolo poți vedea mașinile noastre de spălat vase montate și poți discuta cu un specialist care îți va clarifica orice nelămurire. La Kimor, îi ajutăm pe clienții noștri să își găsească produsele care le vor transforma bucătăria într-un spațiu mai modern și mai funcțional. 

Vino să ne cunoști și să îți oferim o nouă experiență în bucătărie!