De ce să alegi o bucătărie cu bar? 

Spațiu multifuncțional 

O bucătărie cu bar poate servi mai multor scopuri. Pe lângă rolul său principal de zonă de gătit, un bar în bucătărie poate deveni un loc de luat masa, un spațiu de socializare sau chiar un loc de lucru. Această versatilitate face din bucătăria cu bar o alegere ideală pentru locuințele moderne. 

Optimizarea spațiului  

Pentru apartamentele mici sau casele cu spațiu limitat, o bucătărie cu bar poate fi soluția perfectă pentru a maximiza utilizarea spațiului disponibil. Barul poate înlocui masa tradițională, eliberând astfel mai mult loc pentru alte activități.  

amenajari bucatarii cu bar

Estetică modernă 

Modelele de bucătării cu bar sunt extrem de moderne și elegante. Acestea adaugă un aer contemporan oricărui interior și pot fi personalizate în funcție de preferințele tale. Poți alege materiale și finisaje care să se potrivească perfect cu restul decorului casei tale. 

bucatarii cu bar

Cum să integrezi un bar în bucătăria ta? 

Planificare și design 

Înainte de a începe orice proiect de amenajare, este esențial să planifici cu atenție designul bucătăriei cu bar. Gândește-te la dimensiunile și forma barului, poziționarea acestuia și cum se va integra cu restul bucătăriei. Consulantul kimor te va ajuta cu un plan care să maximizeze funcționalitatea și estetica. 

Alegerea materialelor 

Materialele pe care le alegi pentru barul din bucătărie sunt esențiale pentru durabilitate și stil. Blaturile de granit, marmură sau quartz sunt opțiuni populare datorită rezistenței lor și aspectului elegant. De asemenea, lemnul masiv poate adăuga un aspect cald și rustic. Vezi și alte opțiuni de blaturi disponibile la kimor.

Iluminatul adecvat  

Iluminatul joacă un rol crucial în evidențierea bucătăriei cu bar. Spoturile LED sau luminile suspendate deasupra barului pot crea o atmosferă primitoare și pot îmbunătăți vizibilitatea în timpul preparării mâncării. De asemenea, iluminatul poate adăuga un element decorativ suplimentar.

mobila de bucătărie cu bar

Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării cu bar  

Optimizarea stocării 

Integrează spații de depozitare suplimentare sub bar pentru a păstra la îndemână ustensilele de bucătărie, vesela sau chiar băuturile. Sertarele și dulapurile bine organizate te vor ajuta să menții bucătăria ordonată și funcțională.   

Alegerea scaunelor 

Scaunele de bar trebuie să fie confortabile și să se potrivească cu designul general al bucătăriei. Poți opta pentru scaune reglabile pe înălțime pentru a asigura confortul tuturor membrilor familiei și al oaspeților. 

Decor și accesorii 

Accesoriile decorative pot transforma un bar simplu într-un punct focal al bucătăriei tale. Plantele, vasele decorative, sau o colecție de cărți de bucate pot adăuga personalitate și stil spațiului. 

bucatarie cu bar

O bucătărie cu bar reprezintă o investiție valoroasă pentru orice locuință modernă. Nu doar că adaugă un element estetic deosebit, dar oferă și multiple avantaje funcționale. Planificarea atentă, alegerea materialelor de calitate și atenția la detalii te vor ajuta să creezi bucătăria visurilor tale, un spațiu unde stilul se îmbină armonios cu funcționalitatea. 

Începe acum proiectul tău de amenajare și transformă-ți bucătăria cu bar într-un loc central al casei tale, unde familia și prietenii se vor simți întotdeauna bineveniți.