Care sunt beneficiile unei bucătării cu peninsulă? 

Spațiu suplimentar pentru lucru: Peninsula oferă un blat suplimentar pe care te poți desfășura, fie că este vorba de pregătirea alimentelor, servirea acestora sau chiar un birou pentru copilul tău care își face temele în timp ce tu te ocupi de preparea mesei. 

Zonă de luat masa cu scaune de bar sau normale: Peninsula îți oferă posibilitatea de a integra și un loc de luat masa în bucătărie.  

peninsula bucatarie cu loc de luat masa

Dacă îți plac scaunele de bar, înălțimea peninsulei trebuie să fie minim la același nivel cu restul bucătăriei. Înălțimea standard a bucătăriilor kimor este de 91 cm, pentru care, scaunele tale de bar vor avea un șezut de 62 cm. 

Pentru scaune cu înălțime normală, optează pentru un blat suplimentar care “mușcă” din peninsulă, deoarece vei avea nevoie de o înălțime superioară a blatului de 75 cm. 

Delimitare în încăperile open-space: Dacă ai un plan deschis pentru locuința ta, peninsulele pot servi ca o diviziune subtilă între zona de bucătărie și zona de living/dining, fără a compromite fluxul de lumină și spațiu. 

 

Cum aranjezi o bucătărie cu peninsulă? 

Alege dimensiunile potrivite: În funcție de dimensiunea bucătăriei tale, alege o peninsulă care să se potrivească perfect în spațiu, oferind suficient loc pentru deplasare și activități.  

Un culoar de trecere lejer în jurul peninsulei trebuie să fie de aproximativ 100 cm. 

Dacă îți dorești o pensinsulă cu depozitare dar și cu loc de luat masa, adâncimea minimă confortabilă a blatului va fi de 100 cm (60 cm destinați depozitării, 40 cm locului de luat masa). 

Iluminare eficientă: Deoarece deasupra peninsulei nu vei avea corpuri suspendate sub care poți poziționa un iluminat integrat, asigură-te că vei monta spoturi sau lustre suspendate. Lumina este atât de necesară în momentul gătitului și poate constitui un centru de interes în noua ta bucătărie cu peninsulă. 

Sfaturile specialiștilor kimor: 

  • Adaugă depozitare în peninsula de bucătărie: Sertarele și dulapurile îți vor fi foarte utile pentru vesela și tacâmurile necesare locului de luat masa de pe peninsulă sau din zona de dining. Pentru o eficiență maximă, vei avea nevoie de separatoare de tacâmuri sau veselă. Vezi aici separatoarele kimor. 

peninsula bucatarie cu spatiu de depozitare

  • Optează pentru electrocasnice încorporate: Peninsula reprezintă o extensie a bucătăriei pe care o poți folosi pentru a poziționa una dintre zonele principale ale bucătăriei: zona de spălat (chiuvetă + baterie) sau zona de gătit (plită + hotă de tavan).  

Discută cu un consultant kimor despre planul tău de instalații, astfel încât spațiul să fie pregătit conform cerințelor tehnice ale electrocasnicelor sau sanitarelor integrate.  

  • Poziționează o sursă suplimentară de curent pe peninsulă: Fie că folosești aparatele de blat sau trebuie să îți încarci telefonul sau laptopul în timp ce lucrezi în bucătărie, prizele de blat vor fi soluția ideală pentru tine. Întreabă un consultant kimor despre diferitele tipuri de prize disponibile (tip Flip, cu încărcare wireless, tip turn etc.) 

Cu beneficiile sale practice și posibilitățile variate de design, bucătăria cu peninsulă este o alegere excelentă pentru cei care caută să își transforme bucătăria într-un spațiu plăcut și eficient. Cu atenție la detalii și un plan bine pus la punct cu ajutorul consultanților kimor, poți transforma această zonă în inima căminului tău.